Een nieuwe website

Zerocopter heeft een nieuwe website. “Yep, en wat dan nog?” vragen mensen zich waarschijnlijk af. En hier op kantoor: “Is dit dan wat ons wereldberoemd gaat maken?” Dat laatste hoop ik natuurlijk, maar zal zeer waarschijnlijk niet het geval zijn… En eigenlijk is er iets over schrijven ook helemaal niet nodig, want wat ga ik er over zeggen? Nieuw! Wij hebben een nieuwe website, kijk maar, zerocopter.com

Het slaat nergens op, want als je zou willen weten wat er op staat dan kom je er vanzelf wel terecht. Onze adwords doet zijn werk wel. En bovendien, hackers houden niet van marketing heb ik inmiddels geleerd. Hackers hebben soms moeite met mensen die niet oprecht geïnteresseerd of betrokken zijn bij wat ze doen. Hackers houden er niet van iets opgedrongen te krijgen waar ze niet om gevraagd hebben.

Ik werk nu een half jaar intensief met ze. Hackers. En mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben geen hacker en zal het ook nooit worden. Sterker nog, ik ben een doorgewinterde manager die graag richting geeft, organiseert en liever doordendert. Dit blijkt niet altijd echt lekker samen te gaan. Deze samenwerking is dus een interessant sociaal experiment. Het is duidelijk dat de hackers en ik uit twee verschillende werelden komen. In principe denken wij bijna overal anders over. Zo bleek al eens mijn geboortedatum te zijn veranderd op Facebook, waardoor ik mijn hele vriendenkring heb moeten uitleggen, dat ik dit jaar niet op 25 maart jarig ben, maar nog steeds op 3 mei. Dit alles doordat ik niet de gewoonte heb om mijn computer af te sluiten, als ik even wegloop. Daar kunnen hackers niet tegen.

Ik schrijf dit stukje trouwens op een winderig perron. Hackers gaan niet met de trein. Ik zou het liefst het woord cyber te pas en te onpas gebruiken. Van hackers mag dat niet. Nooit. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Oftewel, die hackers en ik verschillen nogal van elkaar. En nou wil ik hier niet mee zeggen, dat die hackers allemaal hetzelfde zijn. Maar wat ze in ieder geval wel gemeen hebben is een gezonde mate van achterdocht, sterke behoefte aan autonomie en de continue overtuiging dat iets anders en beter kan. Vertel een hacker vandaag dat iets niet kan, dan kan het morgen wel.

Niet voor niks kreeg ik vanochtend dit filmpje toegestuurd door een van mijn collega’s. Mijn eerste gedachte was, dat je met deze gouwe ouwe toch echt niet meer kan aankomen vandaag de dag. Maar na het nog een keer te hebben bekeken (met plezier!), zie ik al mijn verwonderingen over de verschillen tussen ons toch in een heel ander licht.

Er is in ieder geval een ding waar we niet over van mening verschillen: het slaat écht nergens op om te vertellen dat je een nieuwe website hebt gemaakt.

Meike van Es-Vriesendorp

Next up